Altele

Dud alb

Dud Alb

Maturitate de consum :sfarsit de iunie–inceput de iulie

Specie raspandita la noi in tara ,dudul alb este rezistent la ger ,boli si seceta.Cultivat adesea pentru proprietatile sale medicinala dar si pentru consumul fructelor care pot ajunge la 8-10 gr.

 

 

Dud Negru

Dud Negru

Maturitate de consum :sfarsit de iunie–inceput de iulie

Specie raspandita la noi in tara ,dudul negru este rezistent la ger ,boli si seceta.Cultivat adesea pentru proprietatile sale medicinala dar si pentru consumul fructelor care pot ajunge la 8-10 gr.

 

 

Zarzar

Zarzar

Epoca de maturare: inceput iulie

             Zarzarul este un soi mult mai rezistent la inghet si boli decat caisul,insa marimea fructelor este mai mica(30-40 gr).Foarte aromatete, zarzarele sunt ideale pentru compoturi si gemuri dar si consummate in stare proaspata.Autoferitl si foarte productiv.

 

mar pitic

Mar columnar (mar pitic)

Anotimp:Toamna

Pomul de tip columnar se prezinta ca o varga, fara ramificatii laterale, sau daca acestea exista, sunt foarte scurte, asemanatoare pintenilor, sau tepuselor usor alungite (5-10 cm). caracteristic pentru acest tip de pomi sunt internodurile foarte scurte si fructificarea pe formatiuni spur de-a lungul axului.inaltime la maturitate 1,5 m ,productiv,autofertil, ideal pentru spatii restranse.poate fi cultivat si in ghiveci.pulpa suculenta cu pastrare bun pe iarna.

 

par columnar

Par Columnar (par pitic)

Soi de vara Fructele cu pulpa gustoasa si dulce. Are nevoie de putin spatiu, pentru ca nu are crengi laterale.Parul se poate dezvolta si in ghiveci. Pomul in sine ocupa destul de putin spatiu dar va aduce multe beneficii. Puteti sa va realizati o mica livada cu pomi fructiferi columnari plantati toti in ghivece, pe terasa sau in curte.Rezistent la boli si daunatori.

 

Prun Columnar Imperial

Prun Columnar

 

      Soi de vara,autofertil de vigoare mica, accesat de catre toti cultivatorii, datorita adaptabilitatii la orice spatiu de plantare, fie el si unul foarte restans. Inaltimea maxima este de 2 metri si se poate cultiva si in ghiveci.Rezistent la ger si boli. Fructele sunt mari, cu forma rotunda, de culoare albastra-rosiatica.

      Pulpa fructului este de culoare roz, carnoasa, aromata si cu un gust dulce si aromat.

 

Zmeur  Galben

Zmeur Galben (golden Queen) 5 lei buc

             Golden Queen este un soi deosebit de zmeură, cu fructe galben-aurii de mrime medie, foarte gustoase si aromate, rodeste din august până la primul îngheț. Este o tufă foarte rezistentă la boli și îngheț si nu necesita tratamente si ingrijiri speciale.

 

 

Zmeur rosu

Zmeur rosu Polka 5 lei buc

             Este un soi foarte productiv iar fructele sale sunt de dimensiuni deosebit de mari si gustoase.Are rezistenta ridicata la inget ,boli si dautantori.Produce incepand cu luna iunie pana toamna tarziu .Este considerat cel mai bun soi de zmeur, iar fructele de o calitate deosebita se pot consuma in stare proaspat dar si pentru prepararea de sucuri gemuri etc.

 

Moldova

GAZDA(mur fara spini) 10 lei/buc


             Murul Gazda este un soi  valoros, recunoscut ca fiind unul dintre soiurile cu cele mai dulci și aromate fructe.. Este rezistent la boli și dăunători, crește cu lăstari viguroși dar care nu depășesc totuși 2 metri, nefiind așadar foarte greu de păstrat sub control.Rezista bine la gerurile aspre din cursul iernii si datorita infloririi tarzii nu este afectat nici de ingheturile tarzii de primavara.Este un soi autofertil,cu productii regulate an de an.Fructele sunt mari de culoare neagra-lucioasa ,cu un gust aromat.Se coc esalonat incepand cu luna iulie pana la sfarsitul lunii septembrie