como localizar un telefono celular con el numero como como se rastrea un celular por gps gratis como rastrear un celular con gps android gratis como localizar un numero de celular android localizador por numero de celular como localizar un celular gratis con el numero como rastrear el celular de mi novia localizar mi movil gratis rastrear celular pelo imei 2020 rastreador para celular de namorado rastreador de celulares inteligente celular rastreador localizar celular android app como rastrear celular galaxy note 8 como rastrear aparelho celular motorola como localizar un celular robado sony xperia localizador de celular lumia 710 localizar celular rastreador de celulares via satélite como descobrir rastreamento celular tem como rastrear o celular lg prime life360 localizar mi celular como localizar un celular por gps sin aplicacion localizar meu celular vivo como localizar um celular numero rastreador para qualquer tipo de celular rastreador de llamadas de celulares gratis tem como rastrear um celular como puedo localizar un numero celular por gps localizar localizador de numeros celulares en colombia como rastrear un numero de celular por whatsapp como rastrear un celular samsung galaxy s4 apagado como hago para localizar mi celular localizar por localizar un telefono celular en colombia localizador mspy erkennen iphone эффективно

foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Tel: 0754.500.174 0743.530.554
tavi_bt@yahoo.com

Pomi Fructiferi Botoșani

pomi - viță de vie - trandafiri

   

Fleură (popular Căpşunică ) PREŢ 7 lei /buc 

 Soi hibrid, foarte răspandit la noi in tară datorită rezisenţei sale deosebite la ger ,boli si dăunatori. Rodeste abundent an de an si se pretează la orcie tip de sol.

Când zici „vin de ţară”, de cele mai multe ori, gândul te duce la celebrul soi „Căpşunică”. 

  Acesta are o aromă de capşuni (de aici si denumirea populara ,,Capşunică) cu o nuanţă roz , usor acidulat si foarte savuros.

 

 

 

 


Dud Alb 14 lei/buc

Maturitate de consum :sfarsit de iunie–inceput de iulie

Specie raspandita la noi in tara ,dudul alb este rezistent la ger ,boli si seceta.Cultivat adesea pentru proprietatile sale medicinala dar si pentru consumul fructelor care pot ajunge la 8-10 gr.

 

 

 

 


 

Dud Negru 14 lei/buc

Maturitate de consum :sfarsit de iunie–inceput de iulie

Specie raspandita la noi in tara ,dudul negru este rezistent la ger ,boli si seceta.Cultivat adesea pentru proprietatile sale medicinala dar si pentru consumul fructelor care pot ajunge la 8-10 gr.

 

 

 


 

 Zarzar  14 lei/buc

Epoca de maturare: inceput iulie

Zarzărul este ,,ruda’’ rustica a caisului .Spre deosebire de cais, ZARZĂRUL si-a pastrat rezistenta la inghet si  boli ,dar si aroma intensă de sălbatec,zveltă dar profundă in acelasi timp.

Florile acestuia sunt preferatele albinelor fapt care asigura o buna polenizare si o fructificare bogată.

Pulpa aromată,  dulce si fină  ,recomanda folosirea fructelor la gemuri ,compoturi lichioruri si ţuică.


Mosmon (nuspui) 14 lei buc  

Anotimp –Toamna/Iarna


Mosomnul este o specie irudita cu gutuiul dar mai putin raspandit si cunoscut ca acesta.
Fructele denumite popular mosmoane, au marime medie ,forma sferica si coaja maro inchis .Acestea se pot consuma toamna tarziu sau dupa dupa 3-4 sapt de la recoltare cand se incep a inmuia iar ca si gust este asemanator cu cel al perelor.
 Moșmoanele au efecte terapeutice asupra stomacului, intestinelor, reumatismului, ajută la reglarea tranzitului intestinal, contribuie la cicatrizarea rănilor și refacerea mucoaselor gastrice și previn infarctul miocardic.
Este autofertil si nu necesita ingrijire deosebita.

 

 

 


Mar columnar (mar pitic) Pret 20lei/buc

Anotimp:Toamna

Pomul de tip columnar se prezinta ca o varga, fara ramificatii laterale, sau daca acestea exista, sunt foarte scurte, asemanatoare pintenilor, sau tepuselor usor alungite (5-10 cm). caracteristic pentru acest tip de pomi sunt internodurile foarte scurte si fructificarea pe formatiuni spur de-a lungul axului.inaltime la maturitate 1,5 m ,productiv,autofertil, ideal pentru spatii restranse.poate fi cultivat si in ghiveci.pulpa suculenta cu pastrare bun pe iarna.

 

 

 

 

 

 


Par Columnar (par pitic) Pret 20lei/buc

Soi de vara Fructele cu pulpa gustoasa si dulce. Are nevoie de putin spatiu, pentru ca nu are crengi laterale.Parul se poate dezvolta si in ghiveci. Pomul in sine ocupa destul de putin spatiu dar va aduce multe beneficii. Puteti sa va realizati o mica livada cu pomi fructiferi columnari plantati toti in ghivece, pe terasa sau in curte.Rezistent la boli si daunatori.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Prun Columnar Pret 20lei/buc

 

      Soi de vara,autofertil de vigoare mica, accesat de catre toti cultivatorii, datorita adaptabilitatii la orice spatiu de plantare, fie el si unul foarte restans. Inaltimea maxima este de 2 metri si se poate cultiva si in ghiveci.Rezistent la ger si boli. Fructele sunt mari, cu forma rotunda, de culoare albastra-rosiatica.

      Pulpa fructului este de culoare roz, carnoasa, aromata si cu un gust dulce si aromat.

 

 

 


Nectarin Pititc  Pret 20lei/buc   

Soi de vara (autofertil) cu fructe de culoare rosu aprins ,pulpa auriu-galbuie si o aroma deosebita.
Poate fi cultivat in curte intrun spatiu restrans dar si in ghivece pe balcon.
Datorita coloritului verde inchis al frunzelor in cotrast cu rosu aprins al fructelor ofera un efect decorativ deosebit.

 

 

 

 

 

 

 

 


                                         

Piersic Pitic  Pret 20lei/buc   

Soi autofertil, fructul este mijlociu, 140-300 g, galben-portocaliu. Pulpa este galbena, consistenta, suculenta si placut aromata.

Poate fi cultivat in curte intrun spatiu restrans dar si in ghivece pe balcon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Vișin Columnar    Pret 20lei/buc INDISPONIBIL

Soi deosebit, cu fructe mari de culoare rosu-inchis , cu gust dulce-acrisor. Fructele se maturează începând cu mijlocul lunii iulie Inaltimea maxima este de 2 metri si se poate cultiva si in ghiveci.Rezistent la ger si boli.

 

 

 

 

 

 

 


   Ginko Biloba - 20 lei INDISPONIBIL

   Ginkgo Biloba sau arborele pagodelor  este cel mai vechi reprezentat al plantelor, o adevarata fosila vie, fiind prezent    pe pamanat inca din perioada Jurasic, acum 270 milioane de ani. Cu o rezistenta deosebita la orice fel de daunatori si boli, Ginkgo Biloba este unul din cei mai frumosi copaci ornamentali. Poate atinge o inaltime de 30 m si varste de pana la 1000 ani.Frunzele si fructele sale sunt utilizate in scop terapeutic.

 

 

 

 

 

 


 

Zmeur Galben (golden Queen) 5 lei buc 

    Golden Queen este un soi deosebit de zmeură, cu fructe galben-aurii de mrime medie, foarte gustoase si aromate, rodeste din august până la primul îngheț. Este o tufă foarte rezistentă la boli și îngheț si nu necesita tratamente si ingrijiri speciale.

 

 

 

 

 


 

Zmeur rosu Polka 5 lei buc

     Este un soi foarte productiv iar fructele sale sunt de dimensiuni deosebit de mari si gustoase.Are rezistenta ridicata la inget ,boli si dautantori.Produce incepand cu luna iunie pana toamna tarziu .Este considerat cel mai bun soi de zmeur, iar fructele de o calitate deosebita se pot consuma in stare proaspat dar si pentru prepararea de sucuri gemuri etc.

 

 

 

 


GAZDA(mur fara spini) 10 lei/buc


      Murul Gazda este un soi  valoros, recunoscut ca fiind unul dintre soiurile cu cele mai dulci și aromate fructe.. Este rezistent la boli și dăunători, crește cu lăstari viguroși dar care nu depășesc totuși 2 metri, nefiind așadar foarte greu de păstrat sub control.Rezista bine la gerurile aspre din cursul iernii si datorita infloririi tarzii nu este afectat nici de ingheturile tarzii de primavara.Este un soi autofertil,cu productii regulate an de an.Fructele sunt mari de culoare neagra-lucioasa ,cu un gust aromat.Se coc esalonat incepand cu luna iulie pana la sfarsitul lunii septembrie

 

 

 


 

Aronia melanocarpa- preț 10 lei buc

Aronia poarta denumirea populara de scorus negru.

Fructele de aronia ocupa locul 1 dintre fructele de pardure, datorita continutului ridicat de antioxidanti si vitamine.

Fructele de aronia au un efect tonic general , înviorează, cresc vitalitatea şi sporesc imunitatea.

De marime mare, uniforme ,coaja subtire, de culoare neagra stralucitoare. Se adapteaza foarte bine la orice fel de conditii pedo-climatice si are rezistenta ridicata la boli si daunatori. Fructele se pot consuma in stare proaspata dar si deshidratate sau folosite la divrerse siropuri si sucuri.


Coacaz negru (soi Fertodi) pret 7 lei buc


Coacazele negre, cunoscute si sub numele de pomisoara-neagra sau strugure-negru.


Sunt bogate în primul rând în antioxidan?i ?i vitamina C, dar lista de nutrien?i include ?i calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, vitaminele B1, B2 ?i B6.

Tufa de forma sferica aplatizata.

Soi timpuriu, maturitatea fructelor fiind atinsa la inceput de lunie.

Fructele de marime mare, uniforme ,coaja subtire, de culoare neagra stralucitoare.

 Pulpa mediu consistenta, gust placut, cu aroma specifica de coacaz negru.

Coacazele negre se pot consuma in stare proaspata dar si sub forma de sucuri ,vinuri etc.


 

Coacaz rosu (soi jonkheer)  pret 7 lei buc

Coacazele denumite popular si,,Pomusoare sau Rozinchin'' cultivate adesea in micile gradini de familie.
Coacazele rosii reprezinta, insa si un remediu natural. Ele contin, pe langa faimoasa vitamina C, potasiu si magneziu.
Soi productiv, foarte timpuriu, de obicei in a doua decada a lunii iunie este in plina fructificatie.
Este un arbust cu crestere viguroasa, cu lujeri erecti, cu multe ramuri laterale.
 Fructele sunt  mari, sferice, rosii, care dau o pata de culoare gradinii dumneavostra.
 
 Gustul este acidulat, zemos.Se pot cunosuma in stare proaspata dar sunt bune si pentru industrializare. 

Alun Selectionat -pret 10 lei

Soi foarte apreciat datorita fructelor sale de marime mare si usor de spart.
Cu miez alb , aromat ,fructele se coc esalonat incepand din august pana la sfarsit de septembrie.
Intra pe rod repede fiind productiv si rezistent la ger ,boli si daunatori.