como localizar un telefono celular con el numero como como se rastrea un celular por gps gratis como rastrear un celular con gps android gratis como localizar un numero de celular android localizador por numero de celular como localizar un celular gratis con el numero como rastrear el celular de mi novia localizar mi movil gratis rastrear celular pelo imei 2020 rastreador para celular de namorado rastreador de celulares inteligente celular rastreador localizar celular android app como rastrear celular galaxy note 8 como rastrear aparelho celular motorola como localizar un celular robado sony xperia localizador de celular lumia 710 localizar celular rastreador de celulares via satélite como descobrir rastreamento celular tem como rastrear o celular lg prime life360 localizar mi celular como localizar un celular por gps sin aplicacion localizar meu celular vivo como localizar um celular numero rastreador para qualquer tipo de celular rastreador de llamadas de celulares gratis tem como rastrear um celular como puedo localizar un numero celular por gps localizar localizador de numeros celulares en colombia como rastrear un numero de celular por whatsapp como rastrear un celular samsung galaxy s4 apagado como hago para localizar mi celular localizar por localizar un telefono celular en colombia localizador mspy erkennen iphone эффективно

foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Tel: 0754.500.174 0743.530.554
tavi_bt@yahoo.com

Pomi Fructiferi Botoșani

pomi - viță de vie - trandafiri

Meri - 14 lei

 

Renet de Canada

Anotimp : Iarna

       Soi stravechi, care a stat la baza creerii mai multor soiuri romanesti, data fiind rezistenta sa deosebita la :ger ,boli, daunatori si o pastrare foarte buna la depozitare.

       Aceste particularitati ofera soiului o plasticitate foarte mare , putand fi cultivat de la ses, pana in zona montana(pana la peste 1500 m altitudine)

       Rezistenta deosebita a acestui soi, este asigurata de inflorirea tarzie ,avand lemnul dens si frunza groasa si cearta.

       Fructele mari , de forma rotund-turtite, de culuare galbena-verzuie fiind acoperite de o rugina caractristica ceea ce a atras denumirea populara de ,,mere rapanoase.

       Pulpa este galbena cu textura fina si o aroma nobiliara.

       Maturitate de consum: Septembrie si se pot depozita pana in luna mai.


 

Auriu de Bistrita 

Anotimp -Iarna

Soi romanesc ,obtinut prin incrucisarea soiurilor Golden Delicious si Parmen Auriu.
Foarte productiv inca din primii ani de viata, avand si o rezistenta buna la boli si daunatori.
Fructe de marime mare, de culoare galbena aurie usor acoperite de rosu pe partea insorita.
Pulpa este galbena, ferma, suculenta, dulce, fin acidulata, cu aroma placuta si gust foarte bun.

Se recolteaza dupa jumatatea lunii sepembrie si se poate pastra cca 6 luni.

 


Florina

Anotimp : Toamna

       Caracteristicile fructului: marime mijlocie sau mare (190 - 200 g), de forma sferica turtita. Coaja de culoare rosie, cerata. Pulpa alb-galbuie, tare, crocanta. Gust dulceag, raport armonios zahar,acid.

       Caracteristicile pomului: vigoare mijlocie sau mare, coroana usor turtita.Ramurile au tendinta de a fi pendente. Fructifica foarte devreme si abundent inca din primii ani.

 

 

 


Golden delicios

Anotimp : Toamna

   Caracteristicile fructului: marime mijlocie-mare (180 - 200 g) in functie de aprovizionarea cu apa si incarcarea pomului, de forma sferica usor alungita. Coaja subtire de culoare galben-verzuie la inceput, la maturitate galbena. Pulpa galbena, dulce, usor acida, parfumata.
       Caracteristicile pomului: vigoare mijlocie sau mare, coroana usor turtita.Ramurile au tendinta de a fi pendente. Fructifica foarte devreme si abundent inca din primii ani.
       Maturitatea de consum: se recolteaza la sfarsit de septembrie, inceput de octombrie. Fructele se pastreaza foarte bine la depozitare.

 


Fuji 

Anotimp : 1 - 10 octombrie

       Soi de origine Japoneza. Fructele sunt mari si foarte mari, au miezul dulce, pielita rosie, pulpa densa si mai dulce decat majoritatea soiurilor face ca acest soi sa fie foarte apreciat in intreaga lume. Acest soi are o rezistenta foarte buna la pastrare.
       Aroma sa delicioasa si textura se pastreaza mult mai mult decat la celelalte mere.

 

 

 

 


Idared

Anotimp : Toamna

       Caracteristicile fructului: marime mare (220 - 250 g), de forma sferica turtita. Coaja de culoare rosie aprinsa, nu foarte groasa, de culoare rosu aprins . Pulpa alb-galbuie, tare, crocanta, foarte zemoasa,sensibil la apasare. Gust dulce acrisor.

       Caracteristicile pomului: vigoare mijlocie, coroana usor turtita, bine ramificata. Majoritatea florilor apar pe lujerii lungi.

       Maturitatea de consum: se recolteaza la inceput de octombrie, dar maturitatea deplina de consum o atinge dupa circa 3-4 luni de depozitare si isi pastreaza aceasta calitate pana in lunile de vara.


Wagner premiat 

Anotimp : Iarna

       Pomul este de vigoare mijlocie,productiv si cu rezistenta ridicata la boli si daunatori.

       Fructul este de de regula mijlociu spre mare sferic-aplatizat, asimetric.

       Pielita este subtire, lucioasa, cu multa ceara, galben-verzuie, acoperita de un rosu zmeuriu, cu pulpa consistent, usor acidulate.

       Maturarea de consum: fructele se recolteaza la inceputul lunii octombrie si pot fi pastrate 7-8 luni.

       Recomandat cu precadere celor care prefera merele acrisoare.

 

 


Braeburn

Anotimp: Iarna

   Caracteristicile fructului: la maturitate culoarea fructelor evoluează de la galben – verzui cu acoperire roșu – pal , până la roșu intens, dacă sunt culese târziu.

Pulpa are culoare ce variază între galben și galben vibrant; textura pulpei este fermă, crocantă, îndesată, suculentă, cu un gust dulce , mediu de acidulat și o aromă specifică soiului.Fructele ajung la maturitate în luna octombrie și rezistă foarte bine la păstrare, în condiții optime chiar și până în luna iunie.

Pom de vigoare medie avand o rezistență foarte bună la boli și dăunători;

  înflorește la jumătatea sezonului, fiind un  avantaj în primăverile cu brume târzii.

 


Ionathan

Anotimp : Toamna

       Caracteristicile fructului: marime mijlocie (130 - 140 g), de forma sferica alungita. Coaja este subtire, neteda, usor cerata, de culoare galbena cu coloratura rosie pe mai mult de jumatate din suprafata. Este mijlociu sensibil la arsuri. Pulpa alb-galbuie, consistenta, suculenta, dulce-acrisor.

       Caracteristicile pomului: vigoare mijlocie, coroana semi aplatizata. Crengi subtiri. Ramifica abundent, lucrarile de formare a coroanei putand fi efectuate chiar dupa intrarea pe rod.

       Maturitatea de consum: se recolteaza incepand cu mijlocul lunii septembrie.

 

 

 


 

Red Love 

Anotimp : Toamna

Caraceristicile fructului:Marime mijlocie , forma sferica. Pulpa este de culoare roșie, crocanta, suculentă si foarte aromata.
Caracteristicile pomului:vigoare medie ,rezistenta buna la boli si prodctivitate ridicata.
Maturitatea de consum: se recolteaza la inceput de septembrie.

 

 

 


Mutsu 

Anotimp : Iarna

       Caracteristicile fructului: marime foarte mare (230 - 250 g), forma alungita, deseori asimetrica. Coaja cerata, verde la maturitate devine galbena, pe partea expusa la soare apare o coloratura rosiatica. Este predispus la arsura . Pulpa alb-galbuie. Gust armonios, raportul zahar/acid este avantajos, placut aromata.

       Caracteristicile pomului: crestere viguroasa al pomului tanar, cu coroana mare aplatizata.

       Maturitatea de consum: se recolteaza in prima decada a lunii octombrie, cand culoarea devine verde deschisa. Isi pastreaza calitatile pana in aprilie in depozite frigorifice cu mediu controlat.

 


 

Patul  

Anotimp : Iarna

       Caracteristicile fructului: marime medie (100-150 g). Forma este sferica, simetrica. Coaja este neteda, lucioasa, putin cerata. Culoarea de baza este galbena, pe partea insorita aparand pete rosatice. Pulpa este tare, crocanta, foarte zemoasa, dulce acrisor, cu gust caracteristic racoritor.

       Caracteristicile pomului: vigoare mare. Coroana este compacta, sferica. Ramurile de rod se formeaza mai ales pe partea exterioara a coroanei. Intra pe rod timpuriu, dar fructifica abundent.

       Epoca de maturare: prima jumatate a lunii octombrie. Este bun de consum pana in luna martie.

 

 


Pinova 

Anotimp : Iarna

       Caracteristicile fructului: marime mijlocie mare, forma sferica usor alungita. Culoarea de baza este galbena, acoperita in proportie de 70% de un rosu aprins. Pulpa este tare, crocanta, zemoasa, cu gust dulce acrisor, echilibrat.

       Caracteristicile pomului: vigoare mijlocie mare. Coroana bine ramificata, poate fi condusa usor prin lucrari de formare. Intra pe rod foarte timpuriu si rodeste abundent. Este rezistent la fainare.

       Perioada de maturare: sfarsit de septembrie, octombrie. Pentru maturarea completa a fructelor este necesara o perioada de depozitare de cca. 2 luni. Fructele se preteaza foarte bine la depozitare.

 


 

Starkrimson (Bot de iepure)

Anotimp : Iarna

       Caracteristicile fructului: marime mare (190-200g). Coaja de culoare rosie inchisa, se coloreaza cu mult inainte de maturarea fructelor. Pulpa alb-verzuie. Necesita sol bine aprovizionat cu apa. Din cauza deficientei de apa sau a vatamarilor din cauza inghetului, pe fructe pot aparea pete amarui.

       Caracteristicile pomului: pom de vigoare mica.Formeaza coroana de timp spur, cu crengi erecte. Are tendinta de supraincarcare.

       Maturitatea de consum: se recolteaza la inceputul lunii octombrie. Suporta foarte bine transportul. Se poate depozita pana in martie-aprilie.

 


ROMULUS 3

Anotimp : Vara

Pom de vigoare medie, cu intrare rapida pe rod si abundenta.Rezistent la bolile specifice marului ,acest soi este unul dintre cele mai apreciate soiuri de vara.

    Fructul de marime medie-mare de forma ovoida cu pulpa suculenta si un gust aromat.

     Se matureaza in prima decada a lunii august iar fructele se pot pastra cca 30 zile ceea ce e suficient pentru un soi timpuriu.

 


Summerred

Anotimp : Vara

       Caracteristicile fructului: marime mijlociu-mare (170 g), forma tronconica, simetrica. Coaja de culoare rosie aprinsa cu puncte albe. Culoarea rosie poate sa apara si pe pulpa de sub coaja. Pulpa alba, placut aromata, gustoasa, crocanta.

       Caracteristicile pomului: crestere viguroasa al pomului tanar, cu coroana aplatizata. Predispus la supraincarcare si rodire bienala. Inflorire timpurie.

       Maturitatea de consum: se recolteaza la mijlocul lunii august. Isi pastreaza calitatile pana la sfarsitul lunii septembrie.


 

Clar Alb

Anotimp : Vara

       Pomul are vigoare mijlocie, cu coroana globuloasa si rodeste pe ramuri scurte.

       Fructele sunt mijlocii 180 g, cu 3-5 coaste, au pielita subtire, verzuie - albicioasa Ia inceputul maturarii si aproape alba la maturitate, acoperita de o bruma albicioasa, groasa. Mai prezinta o dunga verzuie sau ruginie care se intinde de la varful pana la baza fructului.

       Recoltarea se face in prima jumatate a lunii iunie. Fructele se pot pastra 2-3 saptamani.

 

 


 

Granny Smith 

Anotimp : Iarna

       Caracteristicile fructului: marime mijlocie- mare(200g). Forma sferica, simetrica. Culoarea este verde chiar si la maturitate.Coaja este cerata cu multe lenticele albe. Nu este predispus la arsura. Pulpa este tare, crocanta, zemoasa, slab aromata si fara parfum.

       Caracteristicile pomului: vigoare mijlocie mare, cu coroana bine ramificata, deasa, cu ramuri erecte.

       Maturitate de consum: a doua decada a lunii octombrie. Se poate pastra pana in luna aprilie-mai.

 

 


 

Generos 

Anotimp : Toamna

       Soi originar din Romania.
       Soi rezistent la rapan,fainare si daunatori.
       Pomul de vigoare mijlocie-mare, cu coroana rara, aerisita, este precoce si productiv, fructifica in principal pe ramuri scurte.
       Fructele sunt mari (200-250g), culoarea de fond galben-verzuie iar cea de acoperire rosie-rubinie, 2/3 din suprafata, cu multa ceara. Pulpa ferma, potrivit de suculenta, aromata, cu gust placut.
       Maturitatea de recoltare: Se recolteaza in septembrie.

 

 


Domnesc

Anotimp : Iarna

Caracteristicile fructului: mare-foarte mare(500g). Forma sferica, asimetrica. Culoarea galbui-portocalie,pulpa alba-zemoasa,coaja tare.Soi stravechi(traditional) ,foarte rezistent la ger , boli si daunatori. 

Caracteristicile pomului: vigoare mare,sferic turtita. 

Maturitate de consum: Septembrie si se pot depozita pana in luna mai.

 

 


 

Parmen Auriu  

Anotimp : Toamna

Soi stravechi cultivat mult in tara noastra, datorita rezistentei la ger ,boli si daunatori. 

Caracteristicile fructului: marime medie forma sferica de culoare verde galbui iar la maturare deplina devine auriu.Cu o pulpa dulce si suculenta sunt ideale pentru consum in stare proaspata. Pom de vigoare mijlocie sau submijlocie, cu coroana piramidala si rodire predominanta pe tepuse. 

Maturitate de consum: se recolteaza in septembrie-octombrie si se pot depozita pana in luna martie.


 

Poinic

Anotimp : Iarna

Soi stravechi autohton , foarte rezistent si productiv. 

   Caracteristicile fructului: mare, forma turtita, de culoare vrede -galbuie la maturare deplina, cu o usoara rumeneala portocalie 
   Pulpa este alba, suculenta, cu gust dulce acidulat, racoritor. 
   Se pastreaza foarte bine peste iarna, fiind bune pentru consumat pana in luna martie-aprilie.

 

 


 

Kandil Sinap  (sinonim cu SINAPKA in Rep Mold si Rusia )

Anotimp : Iarna

Soi starvechi originar din Crimeea raspandit in Asia Centrala ,Rusia si Republica Moldova ,ultima fiind poarta sa de intrare a soiuli in Romania
Astazi se mai gaseste , in satele de pe malul drept al Prutului sub denumirea populara de ,,BUTOIASE'' datorita fructelor cilindrice ,usor burtite.
Ele sunt mari, de culoare carmin deschis , cu pielita neteda si lucioasa , miez suculent cu textura fina si gust dulce-acrisor.
Unul din putinele soiuri care foate fi cultivat si fara tratamente chimice.
Vigoarea soiului este medie ceea ce permite cultivarea sa in gospodariile populatiei cat si in sistem industrial.

Maturitate de consum: se recolteaza in Octombrie si se poate pastra pana in primavara.