foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Tel: 0754.500.174 0743.530.554
tavi_bt@yahoo.com

Pomi Fructiferi Botoșani

pomi - viță de vie - trandafiri

Nuc selectionat

Miroslava

Maturitatea de consum: prima decada a lunii septembrie

       Obtinut prin selectie individuala din populatiile locale de L.Petre si omologat ca soi in 1995.Vigoare mijlocie-mare,cu coroana globuloasa,rodeste pe muguri terminali,este precoce si productiv.

Soi rezistent la ger si la bolile specifice nucului.

Fructele sunt mari, 14-16 g, forma rotund-elipsoidala, rotunjite la capete, endocorpul subtire, suprafata neteda, cu putine incretituri si adancituri.Miezul umple bine cavitatea valvelor si se scoate intreg si usor, procentul de miez fiind de 52,6%.

Principalele insusiri: precocitate, timpurietate, productivitate, rezistenta la boli si geri.


 

Anica

Maturitatea de recoltare: decada a doua a lunii septembrie

       Vigoare mijlocie, cu coroana globuloasa, rodeste pe muguri terminali, este precoce si foarte productiv.

Soi rezistent la ger si la bolile specifice nucului.

Fructele sunt mari, 13-14 g, forma rotunda, ovoida, endocorpul subtire, suprafata neteda, cu putine incretituri si adancituri.Miezul umple bine cavitatea valvelor si se scoate intreg si usor, procentul de miez fiind de 53%.


 

Velnita

Maturitatea de recoltare: decada a doua a lunii septembrie

       Vigoare mijlocie-mare, cu coroana globuloasa, rodeste pe muguri terminali si pe mugurii laterali, este precoce si productiv.

Soi rezistent la ger si tolerant la bolile specifice nucului, cu rezistenta mai slaba la atacul de bacterioza si antracnoza.

Epoca de inflorire: semi-tarzie de tip protogin.

Fructele sunt mari, 13,5 g, forma rotund-ovoida, rotunjite la capete, endocorpul subtire,casant, suprafata regulata, cu putine incretituri si adancituri.Miezul umple bine cavitatea valvelor si se scoate intreg si usor, procentul de miez fiind de 50,6%.

Principalele insusiri: precocitate, timpurietate, productivitate, fruct mare si cu fructificare si pe lastarii laterali.


 

Marele Moldovenesc Pret 20 lei anul II, 30 lei anul III

 

Maturitatea de recoltare: decada a doua a lunii septembrie

       Soi autohton foarte apreciat, fiind  considerat regele soiurilor de nuc din tara noastra.Pom de vigoare mare , cu productivitate buna avand o rezistenta deosebita la  rezistenta la ger , boli si daunatori.

      Fructe de marime foarte  mare, coaja subtire si usor de spart ,miez galbui cu gust dulce .