foto1
Framer's text caption 1
foto1
Framer's text caption 2
foto1
Framer's text caption 3
foto1
Framer's text caption 4
foto1
Framer's text caption 5
Tel: 0754.500.174 0743.530.554
tavi_bt@yahoo.com

Pomi Fructiferi Botoșani

pomi - viță de vie - trandafiri

Cireș - 13 lei

 

Bigareu burlat

Maturitate de consum: Inceput de mai

   Soi de vigoare medie,rezinste la boli si daunatori, fiind unul dintre cele mai timpurii soiuri de cires.

   Fructele de culoare rosie cu un gust dulce , marime medie, cu pulpa pietroasa.

   Se consuma in stare proaspata dar pot fi folosite foarte bine si pentru prelucrare.

 

 


 

Valeri Cikalov

Maturitate de consum: Jumatatea lunii mai

    Soi de vigoare medie,de origine ucraineana, rezistent la ger , boli si daunatori foarte prductiv.      

    Este soiul cu fructul cel mai mare dintre toate cele soiurile timpurii.Perioada de maturare a fructelor este de 10-15 mai. Fructele sunt zemoase cu gust deosebit , dulce si aromat, de culoare rosu intens.

    Este cu siguranta soiul cel mai potrivit pentru cei nerbadatori sa manance primele cirese.

 


 

Merchant

Maturitate de consum: Sfaristul lunii mai

   Pom de vigoare medie-mare , productiv, rezistent la inghet.

   Fructe de culore rosu inchis cu pulpa crocanta si suculenta .

   De marima mijlocie-mare se recolteaza la sfarsitul lunii mai.

 


 

Boambe de Cotnari

Maturitate de consum: a II a jumatate a lunii iunie

       Soiul Boambe de Cotnari este considerat cel mai valoros soi de cires dintre toate soiurile autohtone, produce abundent si constant. Fructul este mare(10gr) , cordiform, rotund cu pielita de culoare galben aurie, cu pete roz rosietice pe o mare parte din suprafata. Pulpa pietroasa, galbuie, cu sucul slab colorat, suculenta, dulce si armonios acidulata, neaderenta la sâmbure de calitate foarte buna pentru masa, dulceturi si compoturi.

 


 

Kordia

Maturitate de consum: 25 iunie – 5 iulie

       Pom de vigoare mijlocie, rezistent la ger si seceta, productivitate mare.

Intra timpuriu pe rod, fructele sunt mari 9-11 gr, culoare rosu inchis, pulpa pietroasa, suculenta, gust dulce, neaderent la sambure.

 

 


 

Pietroase Dionissen (cirese Albe)

Maturitate de consum: prima jumatate a lunii iulie

       Soi de vigoare mijlocie, cu foarte buna rezistenta la seceta, boli si daunatori, intra pe rod la 4-5 ani de la plantare, produce mult an de an si este longeviv.
Fructele sunt mari, au forma rotunjita si culoare galbena.

       Se recolteaza in prima jumtate a lunii iulie.

       Este soiul dulceturilor si compoturilor, prin exelenta.

 

 


 

Margo

Maturitate de consum: inceputul lunii iulie

Soi romanesc, de vigoare medie , rezistent la boli, ger si seceta,productiv si constant.

Fructele de culoare crem, mari(9-10gr), crocante, cu gust bun dulce - usor acidulat destinate consumului in stare proaspata dar si industrializarii.

 

 

 


 

Amar de Maxut (cirese negre)

Maturitate de consum: prima jumatate a lunii iulie

       Soi de vigoare mijolocie cu coroana globuloasa si fructul mediu spre mare
de culoane neagra ,pulpa intens colorata, cu gust amar foarte placut.
Este ideal pentru dulceata de cirese ..

 

 

 

 


 

Amar de Galata (Amar bicolor)

Maturitatea de recoltare, prima si a doua decada a lunii iunie

Soi romanesc de cirese amare, obtinut dintr-o selectie locala, de vigoare mijlocie, cu fructificare preponderenta pe buchete de mai, productiv si cu inflorire timpurie. Fructul este mare (7-8 g), sferic, usor turtit la baza, de culoare galben-roz, pulpa galben-albicioasa, semipietroasa si cu gust intens amar

 

 


 

Amar Imperial - (alb amar) - Stoc epuizat

Maturitate de coacere : Maturitatea de recoltare, a doua decada a lunii iunie

   Soi stravechi, foarte rar intalnit la ora actuala.Numit Imperial deorece se gasea doar in curtile marilor boieri .

   Un soi deosebit de valoros datorita rezistentei sale la ger, boli si daunatori dar si datorita marimii fructelor si gustului deosebit.

   De origine romaneasca ,obtinut dintr-o selectie locala,foarte productiv.

   Fructele de culoare alb-galbui ,semi-pietroase si cu un gust intens amar, deosebit.          Cirese albe sunt singurele cirese care nu sunt atacate de grauri!


 

Summit

Maturitate de consum: Mijlocul lunii iunie

     Soiul Summit este de vigoare mijlocie, rezistent la seceta,inghet ,boli si daunatori.Fructul este de cuoare rosu inchis,cu gust foarte bun ,dulce-aromat si suculent,excelent pentru consum in stare proaspata dar si pentru industrializat.
Marimea fructelor este considerata ,,gigant’’ acestea ajungand la 3 cm in diametru si greutatea de peste 10-12 gr.In raport cu fructul,samburele este foarte mic si neaderent de pulpa.Rezista bine la crapare chiar si in anii ploiosi.

 

 

 


 

Stella

Maturitate de consum: se recolteaza in a doua jumatate a lunii Iunie

       Caracteristicile fructului: marime mijlocie sau mare (6,5 g), diametru 22-24 mm. Forma cordiforma usor alungita. Coaja de culoare rosie bordo inchisa. Pulpa rosie negricioasa, tare, gust bun. In anii cu precipitatii abundente este predispusa la crapare.

       Caracteristicile pomului: vigoare mare. Coroana piramidala. Necesita taieri regulate. Datorita infloririi prelungite se foloseste ca polenizator.

 

 

 


 

Van

Maturitate de consum: : se recolteaza in jurul datei de 18 - 20 Iunie

       Caracteristicile fructului: marime mijlocie (4 - 7 g), de forma sferica turtita. Coaja de culoare rosu-bordo inchisa, rezistenta. Pulpa tare, crocanta, suculenta, nu devine moale nici la maturitatea completa. Gust dulce - acidulat. Sambure mic.

       Caracteristicile pomului: vigoare mijlocie - mica. Formeaza o coroana piramidala, aerisita, cu ramuri erecte. Nu este predispus nici la indesire, nici la elagare. Fructifica pe ramuri de rod scurte. Polenizatori recomandati: Germersdorf, Katalin, Hedelfingen, Bigarreau Burlat, etc. Rezista bine la gerurile de peste iarna.

 

 


 

Uriasa De Bistrita

Maturitate de consum: se recolteaza la inceput de Iunie

       Caracteristicile fructului: de marime mare sau foarte mare, avand greutatea medie de 8,3 g. Pielita destul de groasa, aderenta la pulpa, de culoare rosie lucioasa, la coacerea completa devine uniform negricioasa.

       Pulpa rosie mai inchisa in jurul samburelui, pietroasa, suculenta, cu sucul colorat in rosu, gustul dulce, armonios acidulat, de calitate foarte buna, aderenta la sambure.

 

 

 


 

Germersdorf

Maturitate de consum: sfarsit de Iunie

       Caracteristicile fructului: marime mare sau foarte mare (7-9 g), diametru 23-26mm.

       Forma cordiforma, usor turtita. Coaja de culoare rosie bordo inchisa. Pulpa rosie deschisa, crocanta, zemoasa, neaderenta la sambure gust placut dulce-acrisor.

       Caracteristicile pomului: vigoare mare. Coroana conica, cu ramuri erecte.

 

 


 

Lapins

Maturitate de consum: Prima jumatate a lunii Iulie

     Soi de vigoare medie, rezistent la ger si seceta, productivitate constanta si abundenta cu fructe mari (8-10gr) zemoase de culoare rosie.Autofertil dar si bun polenizator pentru celelate soiuri de cires.

 

 

 


 

Regina

Maturitate de consum: 15-25 iulie

       Pom de vigoare mijlocie, rezistent la ger si seceta, cu productivitate foarte mare.

Fructele sunt mari sau foarte mari 8-9 gr, sferice cu partea dorsala bombata de culoare rosu inchis, pulpa este pietroasa, suculenta, gust dulce, neaderenta la sambure.