foto1
Framer's text caption 1
foto1
Framer's text caption 2
foto1
Framer's text caption 3
foto1
Framer's text caption 4
foto1
Framer's text caption 5
Tel: 0754.500.174 0743.530.554
tavi_bt@yahoo.com

Pomi Fructiferi Botoșani

pomi - viță de vie - trandafiri

Vita de vie - 10 lei

Soiuri de masa  (extratimpuriu) - Perla de Csaba

Fiziologie:

   Vigoare mijlocie-mare, cu corzi semi erecte, de culoare brun-galbui, cu internoduri de lungime medie, muguri mari. Frunzele de marime mijlocie-mare, verzi-inchise. Strugurii sunt de marime mijlocie-mare, cu boabele dispuse mijlociu de des pe ciorchine. Boabele sunt mijlocii-mari, rotunde, galben-deschise, cu coaja subtire. Pulpa este crocanta, zemoasa, cu gust foarte bun,de muscat.

Valoare de cultura:

   Are perioada de vegetatie scurta. In anii favorabili strugurii se matureaza inca de la jumatatea lunii iulie. Rezistenta la ger este peste medie, rezista bine la seceta.Fiind foarte timpuriu este ideal pentru nerabdatorii de struguri.

 

 

 


Soiuri de masa - Moldova

Fiziologie:
       Este un soi cu vigoare mare, cu corzi groase, de culoare brun-deschisa. Frunza este foarte mare, cordiforma, verde-deschisa. Strugurii sunt foarte mari (600-800 g), mijlociu dese. Boabele sunt mari, ovale, de culoare albastru-violacee,cu coaja groasa, dar frageda. Pulpa este incolora, tare, crocanta.
Valoare de cultura:
       De obicei strugurii se matureaza la sfarsit de septembrie, inceput de octombrie. Are productivitate mijlocie sau mare. Rezistenta la ger ridicata.

 

 

 

 

 

 


Soi mixt - Ceasla dore

Fiziologie:
      Vigoare mijlocie-mare, cu corzi bruni-rosiateci, cu internoduri de lungime mijlocie. Frunzele sunt mari, verzi-inchise. Strugurii sunt mijlocii-mari (160 g), mijlociu dese. Boabele mijlocii-mari, rotunde, alb-galbui, cu pruina putina. Coaja este subtire, dar rezistenta. Pulpa crocanta, zemoasa, gustoasa.
Valoare de cultura:
       Este un soi cu perioada de vegetatie scurta. In anii obisnuiti strugurii se matureaza in prima decada a lunii septembrie. Are continut ridicat de zaharuri. Nu este pretentios fata de sol, este relativ rezistent la inghet, suporta seceta. Boabele nu putrezesc, insa nu rezista la transport. Din struguri se face un vin gustos.

 


Soi mixt - Coarna neagra

Fiziologie:

   Este un soi de vigoare medie,cu frunza alungita. Strugurii mijlocii de forma cilindro-conica,cu bobul ovoid acoperit de pruina de culoare rosiatic-negru. Pulpa este crocanta, foarte savuroasa cu aroma specifica.

Valoare de cultura:

   Cu rezistenta buna la ger si seceta si o productivitate ridicata este adesea intalinit in micile gospodarii de familie. De obicei stugurii se matureaza la sfarsit de august-inceput de septembrie.

 


Soi de masa - Afuz ali

Fiziologie:

   Este un soi cu vigoare mare, cu corzi putine semi-erecte, de culoare brun-galbuie. Frunzele au marimea mijlocie-mare, verzi deschise. Boabele sunt foarte mari, ovale, galben-verzui, pe partea insorita apare rugina, brumate, cu coaja groasa, dar frageda. Pulpa este crocanta. Ciorchinii sunt foarte mari, adesea atingand si 1 kg. Este rezistent la seceta. Boabele nu putrezesc.

Valoare de cultura: 

   Este un soi cu perioada de vegetatie lunga, cu maturare tarzie. In anii favorabili strugurii se coc la sfarsit de septembrie, inceput de octombrie.

 

 


Soi de masa - Cardinal

Fiziologie:
       Soi de vigoare mare, cu corzi putine, erecte, de culoare brun-deschise, avand internoduri lungi, cu muguri mari, divergenti. Frunzele sunt mari verzi-deschise. Strugurii sunt foarte mari (400-500 g). Boabele sunt dispuse rar pe ciorchine, aproape rotunde, de culoare roz. Coaja este groasa, frageda. Pulpa este carnoasa, putin zemoasa, crocanta.Foarte apreciat ca si strugure de masa.Rezistent la boli si inghet.
Valoare de cultura:
       Perioada de vegetatie este scurta, maturarea strugurilor incepe inca de la inceputul lunii august. Fructifica abundent, avand printre cele mai mari boabe dintre soiurile de masa. Este un soi care se preteaza bine la transport.

 

 

 

 

 

 

 


Soiuri de masa - Muscat de Hamburg

Fiziologie:
       Vigoare mare, cu corzi putine, erecte. Frunzele sunt mari, verzi inchise. Strugurii sunt mari (400 g), aratoase, cu boabele dispuse rar pe ciorchine. Boabele sunt mari, alungite, negre-albastrui, acoperite cu un strat gros de pruina. Pulpa este crocanta, zemoasa, cu gust puternic muscat(aromat).
Valoare de cultura:
       Are perioada de vegetatie mijlocie, maturarea strugurilor incepe inca de la sfarsitul lunii august. Rezistenta la ger este buna . Are nevoie de multa caldura si insolatie.Apreciat ca strugure de masa dar si pentru industrializat.Se preteaza foarte bine la conditiile pedo-climatice din Romania.

 

 

 


Soiuri de masa - Victoria

Fiziologie:
       Este un soi cu vigoare mijlocie spre mare. Strugurii sunt foarte mari, cu boabele asezate compact pe ciorchine. Boabele sunt foarte mari, galben-aurii. Pulpa este crocanta, fara aroma.
Valoare de cultura:
       Soiul Victoria are o productivitate mare, strugurii se matureaza timpuriu. Rezista bine la ger si la seceta.

 

 

 

 

 


Soiuri de vin alb- Muscat Ottonel

Fiziologie:
       Este un soi de vigoare mica, cu corzi divergente, subtiri si internoduri scurte, de culoare brun-inchise. Frunzele sunt mici, la inceput verzi-galbui, apoi verzi-inchise. Strugurii sunt mici (90-100 g), de forma cilindrica. Boabele sunt de marime mica sau mijlocii, rotunde, alb-galbui, pe partea insorita capata o nuanta aramie, crocante, zemoase, cu coaja groasa.
Valoare de cultura:
       Are perioada de vegetatie scurta, se matureaza devreme in prima jumatate a lunii septembrie. Productivitatea este ridicata.
Vinul are buchet si gust exceptional.

 

 

 


Soiuri de vin - Feteasca regala

    Fiziologie: Este un soi cu vigoare mijlocie, cu corzi groase, de culoare brun-deschisa. Frunza este foarte mare, cordiforma, verde-deschisa. Boabele sunt verde-galbui cu pulpa zemoasa de marime medie.

     Acest soi este rezultatul unei hibridări naturale între Feteasca albe X Grasa de Cotnari.Din acest soi se obine un vin de calitate deosebita.

    Valoare de cultura: De obicei strugurii se matureaza la sfarsit de septembrie. Are productivitate mijlocie sau mare. Rezistenta la ger ridicata.

 

 

 

 

 


 

 

 

Soiuri de vin – Tamioasa romaneasca

    Fiziologie: Este un soi cu vigoare mijlocie. Strugurii sunt de marime mijlocie, conici sau cilindro- conici. Bobul este mijlociu, sferic, galben-verzui, pe partea insorita apar pete ruginii. Pulpa este dulce, cu aroma de muscat, cu coaja subtire.

    Valoare de cultura: Are perioada de vegetatie mijlocie, strugurii se matureaza in a doua decada a lunii septembrie. Vinul este dulce, galben-auriu, cu aroma bogata de flori si miere.

 

 

 

 

 

 


 

Soiuri de vin – Merlot

Fiziologie:

   Soi cu vigoare mijlocie, cu corzi brune, internoduri de lungime mijlocie. Frunzele sunt mari, verzi inchise. Ciorchinele sunt mici (90 g). Boabele mici, rotunde, albastru inchise au pruina evidenta.

Valoare de cultura:

   Strugurii se matureaza tarziu, la inceput de octombrie. Vinul are usor gust de vanilie, armonios, de foarte buna calitate.


 

Soiuri de vin – Feteasca neagra

Fiziologie:

   Este un soi cu vigoare foarte mare. Strugurii sunt de marime mijlocii spre mari, cu boabele asezate des pe ciorchine. Bobul, de marime mijlocie, negru violaceu, are coaja groasa. Pulpa este zemoasa, are gust placut.

Valoare de cultura: 

   Strugurii se matureaza la inceput de octombrie. Rezistenta la ger si la seceta este foarte buna.

 

 

 

 


Soi de masa - Sultanina. Apirien (fara samburi)

Fiziologie: Soi de vigoare medie,corzi groase, ciorchine mare.Boabele  mari, ovoidale, fără sâmburi, de culoare aurie. Pulpa crocantă, gustoasă.
Valoare de cultură:. Rezistent la boli ,daunatori si inget. Se pretează pentru stafide, compot si consum in stare proaspata.
Epoca de coacere a strugurilor este inceput de septembrie.

 

 


Soi de masa-Attika. Apirien (fara samburi) STOC INDISPONIBIL

Fiziologie: Soi de vigoare mare,corzi groase, ciorchine mare(500gr).Boabele  mari, ovoidale, fără sâmburi, de culoare neagra ,coaja subtire . Pulpa crocantă, foarte gustoasa.
Valoare de cultură:. Rezistent la boli ,daunatori si inget. Se pretează pentru stafide,compot  si consum in stare proaspata.
Epoca de coacere a strugurilor este sfarsit de august-inceput de septembrie.

 

 


Crimsson soi roz fara sambure(apirien) STOC INDISPONIBIl

Fiziologie: Soi de vigoare mare,corzi groase, ciorchine mare,productivitate ridicata.(Boabele  mari,putin ovoidale, fără sâmburi, de culoare roz ,coaja subtire . Pulpa crocantă, foarte gustoasa.
Valoare de cultură:. Rezistent la boli si daunatori. Se pretează pentru stafide,compot  si consum in stare proaspata.
Epoca de coacere a strugurilor este sfarsit de august-inceput de septembrie.