como localizar un telefono celular con el numero como como se rastrea un celular por gps gratis como rastrear un celular con gps android gratis como localizar un numero de celular android localizador por numero de celular como localizar un celular gratis con el numero como rastrear el celular de mi novia localizar mi movil gratis rastrear celular pelo imei 2020 rastreador para celular de namorado rastreador de celulares inteligente celular rastreador localizar celular android app como rastrear celular galaxy note 8 como rastrear aparelho celular motorola como localizar un celular robado sony xperia localizador de celular lumia 710 localizar celular rastreador de celulares via satélite como descobrir rastreamento celular tem como rastrear o celular lg prime life360 localizar mi celular como localizar un celular por gps sin aplicacion localizar meu celular vivo como localizar um celular numero rastreador para qualquer tipo de celular rastreador de llamadas de celulares gratis tem como rastrear um celular como puedo localizar un numero celular por gps localizar localizador de numeros celulares en colombia como rastrear un numero de celular por whatsapp como rastrear un celular samsung galaxy s4 apagado como hago para localizar mi celular localizar por localizar un telefono celular en colombia localizador mspy erkennen iphone эффективно

foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Tel: 0754.500.174 0743.530.554
tavi_bt@yahoo.com

Pomi Fructiferi Botoșani

pomi - viță de vie - trandafiri

Par - 14 lei

Kiffer

Anotimp: Iarna

Kiffer este un soi mai nou introdus in sortimentul soiurilor de iarnă din Romania, având ca poarta de intrare la fel ca si Novembra graniţa de est a tarii.Cu o rezistentă deosebită la ger,boli si daunători avand o aroma de exceptie si cu o pastrare bună la depozitarea peste iarnă, este din ce in ce mai mult cultivat.

      Fructul este mare , conic ,cu pielita fina si spubtire ,de culoare galbuie.Pulpa este albă, foarte dulce si suculentă cu o aromă specifica acestui soi,  emanând un buchet special precum cel al vinurilor bune.

     De vigoare medie, produce abundent si constant,polenizandu-se cu majoritatea soiurilor de păr.

 

 


 

Untoasa Hardenpont 

Anotimp: Iarna

Soi rar , denumit popular parul-gutuie datorita marimii si apectului sau.

Fructele de marime mare, culoare gelben-verzuie , cu un gust fin-aromat se recolteaza la inceput de octombrie si se pot depozita pana in luna martie.

Pom de vigoare medie cu o buna rezistenta la boli si daunatori.

 

 

 

 


Novembra

Anotimp : Iarna


Acest soi de pere este orginar din Repubica Moldova fiind numit acolo Nojabrskaja.
Soi de vigoare mica-medie cu intrare rapida pe rog fiind unul dintre cele mai rezistene la ger, boli si daunatori.
Este cel mai cultivat soi de pere in Basarabia datorita marimii foarte mari a fructelor care pot ajunge pana la 600 gr bucata.
La recoltare fructele sunt verzi si pietroase dar dupa cateva sapt de depozitare acestea se inmoaie si devind galbene si aromate, avand un gust unic dintre perele de iarna.
Recoltarea se face in luna octombrie iar maturitatea deplina o atinge in luna noiembrie de aici tragandu-se si numele acestui soi deosebit.In conditii optime se pot pastra pana in luna martie-aprilie.


Conference

Anotimp : Toamna

       Caracteristicile fructului: marime variabila functie de an (160-280 g). Forma de para alungita. Coaja de culoare galben verzuie cu pete maronii, coaja groasa. Pulpa alb-galbuie, untoasa, foarte dulce.

       Caracteristicile pomului: vigoare mijlocie. Coroana este mica si deasa. Fructifica pa ramuri de rod scurte.

       Maturitatea de consum: se recolteaza in luna septembrie. Se poate pastra circa 8 luni de la recoltare, cu conditia ca recoltatul sa se faca la momentul optim.

 

 


 

RIX

Anotimp:Toamna

  Soi originar din Republica Moldova , foarte raspandit acolo datorita rezistentei la boli si calitatii fructelor.

Pom de vigoare medie, cu intrare rapida pe rod .Fructele sunt verzi la recoltare si pielita fina si pulpa zemoasa si aromata.Se pot pastra cca 3-4 luni de la recoltare in conditii optime.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

EURAS INDISPONIBIL

Anotimp: Iarna

Soi romanesc , aparut recent foarte apreciat datorita perioadei indelungate de pastrare a fructelor.

   Pom de vigoare medie , cu coroana piramidala.Este precoce si foarte productiv.

Cu fructe de marime medie de forma ovoid alungit , cu pielita fina avand pupla tare la recoltare, care dupa 1-2 luni de depozitare devenind moale si foarte aromata.

 

 

 

 

 

 

 


 

Monica 

Anotimp : Toamna

       Soi romanesc obtinut la I.C.P.P Pitesti-Maracineni.

       Fructele coapte au o nuanta galbuie cu pete rosiatice,de marie medie-mare . Pulpa este galbuie cu gust placut si aromat. Fructele proaspete se pot pastra aproximativ 3 luni.

       Caracteristicile pomului: Pom de vigoare mica-medie rezistent la ger,boli si daunatori.

       Maturitatea de consum: Perioada de coacere a fructelor este in lunile septembrie si octombrie. Este un soi foarte rezistent la boli si la daunatori.

       Parul Monica este un pom fructifer care poate fi plantat si in gradinile mai mici. Fructele se pot consuma proaspete sau conservate. Din fructe se pot realiza compoturi, gemuri si sucuri.


 

Cure

Anotimp : Iarna

       Soiul de pere Cure sau Popesti este de origine franceza, aclimatizat de foarte mult timp la noi in tara, unde este foarte raspandit. .

       Sunt acele pere de iarna pe care batranii le puneau in fan,grau sau pe dulap si se ingalbeneau. Pomul este viguros, cu buna capacitate de ramnificare, compatibil cu gutuiul, foarte productive. Fructul este mare (200-300g), piriform, alungit, asimetric, cu o dunga de rugina longitudinala. Pulpa este parfumata si potrivit de dulce cu gust usor astrigent, plscut, la maturitatea de consum.Ca orice soi vechi dezvolta o buna rezistenta la boli si daunatori. Se recolteaza in prima jumatate a lunii octombrie si, dupa cum am spus, se pot pastra chiar si 5-6 luni.

 


 

Napoca

Anotimp : Vara

       Caracteristicile fructului: marime mijlocie (150-170 g). Forma piriform regulata, cu gatul scurt si usor subtiat spre varf. Coaja neteda, lucioasa, subtire, de culoare galbena, cu rumeneala discreta pe partea expuse la soare, cu puncte subcutanate brun-galbui. Pulpa de culoare alb-galbuie, crocanta la inceput, suculenta, dulce, placut acidulata.

       Caracteristicile pomului: vigoare mijlocie. Formeaza o coroana larg piramidala, rara, aerisita Productivitate foarte buna, intra timpuriu pe rod Perioada infloritului este tarzie. Este bun polenizator.

       Maturitatea de consum: se recolteaza in a treia decada a lunii august. Fructele se preteaza bine la transport si manipulare. Excelente pentru consum in stare proaspata.

 


 

Untoasa Hardy (popular Pere Jambon sau Jamboane) 

Anotimp : Toamna

       Caracteristicile fructului: marime mijlocie (160-200 g). Forma ovoidala, conica. Coaja de culoare gri-galbuie la maturitate, coaja groasa. Pulpa alb-verzuie, untoasa, consistenta, zemoasa, placut acidulata. In anii secetosi fructele raman mici, fara gust.

       Caracteristicile pomului: vigoare mare. Coroana deasa, piramidala.

       Maturitatea de consum: se recolteaza la sfarsitul lunii august, inceputul lunii septembrie. Se poate depozita 3-4 luni de la recoltare.


 

Kaiser (Untoasa de bosc) 

Anotimp : Iarna

       Soi de vigoare mijlocie, fructele sunt de marime mijlocie-mare(200-280g), cu gat lung si gros, pielita este maroniu-galbuie acoperita complet cu o rugina groasa, pulpa este alb-galbuie, foarte suculenta si dulce.

Este foarte rezistent la pastrare.

 

 


 

Williams

Anotimp : Vara

       Caracteristicile fructului: marime mijlocie sau mare (180-220 g). Coaja subtire, usor ondulata, de culoare galbena la maturitate cu coloratura usor rosiatica pe partea insorita. Pulpa alba, zemoasa, parfumata, dulce acrisoara. Uneori se formeaza sclereide.

       Caracteristicile pomului: vigoare mijlocie. Coroana aerisita, piramidala.

       Maturitatea de consum: perioada optima de recoltare este a doua si a treia decada a lunii august. Se poate depozita circa 2-4 luni in mediu controlat.

 


 

Williams Rosu

Anotimp : Vara

       Caracteristicile fructului: marime mijlocie sau mare. Coaja usor ondulata, de culoare brun roscata, subtire. Coloratura este instabila functie de conditiile climatice. Pulpa alba, zemoasa, parfumata, dulce acrisoara.

       Caracteristicile pomului: vigoare mijlocie-mica. Coroana aplatizata.

       Maturitatea de consum: se recolteaza la sfarsitul lunii august.

 

 


 

Favorita lui Clapp

Anotimp : Vara

       Caracteristicile fructului:marine mare (200-280 g). Forma frumoasa de para. Coaja groasa si usor cerata, la maturitate este de culoare galbena cu coloratura rosie pe 40-50% din suprafata pe partea expusa soarelui, cu multe lenticele. Pulpa alba, zemoasa, parfumata.

       Caracteristicile pomului: vigoare mare cu coroana sferica. Frunze mari.

       Maturitatea de consum: se recolteaza in prima jumatate a lunii august. Fructele se pot depozita cca. 2-3 luni.

 


 

Abatele Fetel 

Anotimp : Iarna

       Soi italian, semiviguros, de tip spur, precoce, productiv, dar inconstant, rezistent la boli, compatibilitate medie cu gutuiul, pretentios la temperatura in perioada polenizarii si fecundarii.

       Fructul este mare, piriform alungit, verde-galbui, usor rumenit pe partea insorita.

       Pulpa este de culoare alba, ferma, dar la maturitatea de consum devine fondanta, suculenta, aromata, cu gust bun.

       Recoltarea: sfarsitul lunii Septembrie.


 

Busuioace 

Anotimp : Vara

       Soi stravechi,foarte cunoscut dar greu de gasit la ora actuala.In comparative cu alte soiuri de par , acesta are o rezistenta deosebita la ger , boli si daunatori.Extrem de apreciat ,era intalnit adesea la curtile marilor boieri , ca mai apoi sa se respandeasca si in gospodariile oamenilor , acum intalnindu-l doar in curtea bunicilor pomii avand cativa zeci de ani, de aceea putem spune ca este pe cale de disparitie.

     Fructele de marime mica-medie,culore galben-rosiatica ,pulpa ferma.Gustul acestor pere este inconfundabil , avand o aroma aparte , de busuioc(de aici venind si denumirea lor), care iti aminteste de vremurile copilariei la tara.Foarte bun de consumat in stare proaspata dar ideal pentru o delicioasa dulceata de pere.

   Nefiind un soi pretentios acesta nu are nevoie de polenizatori .Fructele ating maturitatea la inceputul lunii august.


 

Napoleon - 

Anotimp : Toamna

   Acest soi stravechi de peste 200 de ani,intrat in istoria pomiculturii precum personalitatea al carui nume il poarta in istora lumii, datorita particularitatilor sale.

   Pom de vigoare medie-mare rezistent la ger,boli si daunatori.

   Fructele de marime mare-foarte mare(pot ajunge pana la 1kg/buc) de culoare verde-galbuie.

   Pulpa alba, zemoasa si foarte aromata cu un gust unic.

   Cei mai varsnici isi amintec cu drag de acest soi, fructele fiind denumite popular,,Napoleoane''.


 

Cu miez rosu 

Anotimp:Vara

    Soi de par stravechi, obtinut prin selectie naturala,astazi foarte rar intalnit.

Are crestere viguroasa, rezistent la seceta si ger ceea ce permite cultivarea sa atat la campie cat si in zona montana.

Acest soi se mai evidentiaza prin fructificare abundenta,cu fructe rotunde , de marime medie.Pielita de culoare rosu-ruginiu,iar pulpa la maturitate rosu-sangeriu ,avand un aspect unic.

Aroma si parfumul de miriste de grau si busuioc asigura autencicitatea acestui soi deosebit.

Este rezistent la boli si daunatori.Fructele se matureaza la inceputul lunii August.